'/> Langkah Mudah untuk Membuat Pancake Perisa Coklat Mudah Anti Gagal - help dock

Langkah Mudah untuk Membuat Pancake Perisa Coklat Mudah Anti Gagal

Pancake ringan dengan rasa coklat

Masih mencari idea untuk pancake mudah berperisa coklat yang akan menimbulkan rasa lapar yang tiada tandingannya? Sesetengah orang di sekeliling kita sedang mencari resipi mudah untuk pancake berperisa coklat, mungkin salah seorang rakan mereka. Netizen sudah biasa mencari ilham untuk menggunakan gambar di telefon bimbit. Baiklah, buat masa ini saya kongsikan tutorial untuk memperkenalkan resepi pancake berperisa coklat yang sedap supaya tidak rumit, tetapi ringkas. Jika dilakukan secara tidak betul, hasilnya tidak akan sedap dan tidak manis. Walau apa pun, pancake manis berperisa coklat sepatutnya mempunyai bau dan rasa yang manis yang akan memenuhi selera kita.

Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi rasa penkek mudah berperisa coklat: jenis bahan, pilihan bahan segar, cara ia dimasak dan dihidangkan. Jangan risau jika anda ingin membuat pancake coklat ringan yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu resipinya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Di bawah ialah gambar ringkas pancake berperisa coklat yang boleh anda jadikan inspirasi.

Berikut ialah beberapa petua dan petua yang boleh anda gunakan untuk penkek mudah berperisa coklat. Dengan 10 bahan dan 8 langkah memasak, anda boleh membuat penkek berperisa coklat dengan mudah. Beginilah cara dapur berfungsi.

#Goldenpron Jika anda ada di rumah pada waktu pagi adalah tepung gandum... sediakan pancake lembut untuk sarapan pagi. # (# Min 19)

Bahan-bahan dan rempah ratus untuk "Pakek Ringan Berperisa Coklat":

  1. 2.5 cawan tepung gandum
  2. 2 cawan air panas
  3. 6 sudu besar susu
  4. 4 sudu besar gula putih (sekali lagi, gunakan gula perang yang sihat)
  5. 6 Sa manis / kelopak mata / avalt
  6. Tribal sc bikarbonat
  7. Asam puak untuk kulit
  8. 1 biji telur ayam
  9. 8 biji mentega campur
  10. Puak sk garam sedap

Langkah-langkah Membuat Pancake Berperisa Coklat Mudah

  1. Sediakan bahan-bahan yang disenaraikan di atas. Anda boleh menggunakan Millo, Vico, Ovaline atau mana-mana serbuk coklat jenama lain. Cairkan mentega buatan sendiri rakan anda, tepatnya 8 auns.
  2. Cairkan 8 sudu besar mentega, campurkan dengan telur yang telah dipukul.
  3. Masukkan 4 sudu besar susu ditapis. Gaul sebati.
  4. Bahan Kering Masukkan 1/4 sudu besar baking soda dan 1/4 sudu besar baking soda. Trib sk sk garam. 6 sb topi Milo. 4 sudu besar gula. Campurkan semuanya dengan baik. Ketepikan.
  5. Doh Basah: Masukkan 2 cawan air suam secara beransur-ansur untuk mengeringkan doh dan gaul. Masukkan mentega/telur/susu pekat ke dalam kotak dahulu. Bergerak perlahan-lahan. Kemudian uli doh selama 15 minit. Pancake keluar sangat lewat, jadi anda perlu meletakkan yang baru di sana. Pastikan telur berada dalam fokus yang betul. Sekodok tidak boleh setebal telur dan tidak boleh cair seperti doh roti-jal.
  6. Gunakan api sederhana. Kuali hendaklah bersih, kering dan berminyak. Perlahan-lahan masukkan doh ke dalam mangkuk untuk sebati. Latihan dulu. Jika tepung tidak bulat, mungkin terlalu pekat, jadi masukkan 1/4 cawan air ke dalam mangkuk telur. Gaul sebati lagi. Jika adunan terlalu cair, tepung mungkin cair, jadi masukkan 1/4 cawan tepung. Gaul sebati lagi.
  7. Apabila satu bahagian telah mengeluarkan hampir semua buih, anda boleh membalikkan bahagian yang lain. Cepat tutup acuan styrofoam dengan tudung dan bakar dalam kuali lempeng cepat. Oleh itu suhu rendah. Tetapi semak setiap 2 minit.
  8. Ada pancake siap nanti. Dalam satu tangan menunggang dalam buih, pada yang lain - sangat licin. Chef amatur berjalan begini... 😁😅

Terima kasih kerana menggunakan resipi di sini. Kami berharap penkek mudah berperisa coklat yang diterangkan di atas akan membantu anda menyediakan hidangan lazat untuk keluarga/rakan anda dan memberi inspirasi kepada anda untuk menjual produk. Senang mencuba!

Link copied to clipboard.